ALKMAAR - Vanaf 7 oktober zal bij Wijkcentrum de Oever een serie van 8 danslessen plaats vinden voor mensen met MS. De danslessen zijn speciaal ontwikkeld voor de doelgroep en zijn bedoeld om de algehele mobiliteit te vergroten. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht leeftijd of conditie (ook mensen in een rolstoel). Om kennis met deze lessen te maken is er op maandag 30 september een gratis proefles.


In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van bewegingen uit moderne dans, yoga en improvisatie. Een groot deel van de les wordt zittend op een stoel bewogen.

In Amsterdam is onlangs onderzoek gedaan naar de effecten van danslessen op MS patiënten. De reacties van deelnemers waren positief : ze lieten weten dat ze zich over het algemeen beter voelden, minder last hadden van pijn en vermoeidheid maar ook dat ze zich bewuster werden van hun eigen bewegingsmogelijkheden.

De lessen vinden plaats op maandag ochtend van 9.30.-10.30 uur. De kosten zijn €88,- voor een blok van 8 lessen. Aanmelden kan via de website www.meerdandans.nl of via de mail info@meerdandans.nl. Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar I 072-511.73.11.