ALKMAAR - Sport-Z start in samenwerking met de Gemeente Alkmaar 14 januari 2019 de gratis cursus ‘MOVERZ’ voor sportieve en creatieve jongeren – op ieder niveau – die graag een positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving. Het doel van de cursus is om jongeren maatschappelijk te betrekken bij hun stad, wijk of (sport)club.

In 7 bijeenkomsten ontdekken de jongeren met behulp van een coach hun sportieve en organisatorische talenten om andere jongeren in de stad te motiveren, inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten. Zo kunnen zij na de cursus – als bijbaantje – op eigen kracht hun stad, wijk of (sport)club in beweging brengen.

Programma
De cursus MOVERS bestaat zowel uit praktijk- als theorieonderdelen. Tijdens het praktijkdeel wordt er toegewerkt naar een zelf gekozen sportevent. De deelnemers ontwikkelen tijdens het praktijkdeel aan competenties die nodig zijn om voor een groep te staan tijdens een (sport)activiteit. Door middel van sport en spel leren de deelnemers elkaar kennen en te vertrouwen.

Het theoriedeel dient zich voor het overdragen van kennis voor onderwerpen als plannen en organiseren, het maken van een begroting, het opzetten van PR en Communicatie en het maken van een draaiboek. Aan het eind van het traject organiseren de deelnemers hun eerste event op eigen kracht, waarnaar zij tips en tops ontvangen van hun coach.

Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat en mogen zij zich ‘MOVERZ’ noemen. Met dit MOVERZ-certificaat kunnen zijn als bijbaan aan de gang bij Alkmaar Sport om de sport in Alkmaar en omgeving nóg meer te stimuleren.

Meedoen of meer informatie

De cursus start 14 januari om 19:00 uur in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De cursus ‘MOVERZ’ wordt gratis aangeboden door de Gemeente Alkmaar aan haar inwoners. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.moverzalkmaar.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pascale de Hoogh (Projectcoördinator MOVERZ) via p.dehoogh@sport-z.org of 06 11 14 97 28.