ALKMAAR - Op vrijdag 26 juni is het eerstvolgende kaasmarktconcert in de Grote Kerk Alkmaar gepland. Tijdens dit gratis toegankelijke concert kan men een half uur genieten van indrukwekkend spel van wisselende nationale en internationale organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk stelde de serie Kaasmarktconcerten samen. Het Kaasmarktconcert op vrijdag 26 juni wordt gegeven door organist Maurits Bunt.

Over Maurits Bunt

Maurits Bunt (1997) is organist, clavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Vanaf 9- jarige leeftijd ontvangt hij zijn eerste orgellessen. Momenteel studeert hij clavecimbel en hoofdvak orgel bij Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. In Amersfoort studeert hij hoofdvak beiaard aan de Nederlandse beiaardschool (HKU, Utrechts Conservatorium) bij Frans Haagen. De afgelopen jaren was Maurits deelnemer aan diverse concoursen. In 2014 won hij op clavecimbel de 1e prijs op het concours van het Bachfestival Lelystad. Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke. Hij is actief als privé-docent voor orgel en clavecimbel. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn. Daarnaast verleent hij als continuo-speler regelmatig zijn medewerking in ensembles en is hij verbonden aan het Geistliches Consort wat zich richt op het uitvoeren van 'oude muziek'. Momenteel concerteert hij in binnen - en buitenland.

Zomeravondconcerten
Van 15 juli t/m 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Meer informatie en kaartverkoop.
Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een gratis ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Voor het reserveren van een ticket voor de gratis Kaasmarktconcerten gaat u op www.grotekerkalkmaar.nl naar de betreffende datum en kiest u voor tijdsvak 13.00 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.