ALKMAAR - Organiste Francesca Ajossa bespeelt beide orgels in prachtige ambiance
Ondanks het ontbreken van de kaasmarkt in Alkmaar deze zomer wordt in de Grote Kerk elke vrijdag een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Op vrijdag 19 juni speelt organiste Francesca Ajossa (Italië) werken van Bruhns, Sweelinck en Bach op beide orgels in de kerk.

Over Francesca Ajossa

De jonge organiste Francesca Ajossa (1999) is geboren in Cagliari (Sardinië). In 2018 behaalde zij haar bachelor Orgel en Orgelcompositie onder dezelfde docent. Zij volgde masterclasses bij o.a. G. Bovet, L. Lohman en H. Deutsch. Francesca concerteerde op verschillende festivals in Italië en daarbuiten. In 2016 werd zij toegelaten tot de ‘Young Talents Class’ van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. In 2018 studeerde zij als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in september 2018 met de Master of Music startte en in 2020 hoopt af te studeren. Francesca ontving tevens de ‘Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019’, als meest veelbelovende muziekstudent.

Zomeravondconcerten
Van 15 juli t/m 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Meer informatie en kaartverkoop.
Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een gratis ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Voor het reserveren van een ticket voor de gratis Kaasmarktconcerten gaat u op www.grotekerkalkmaar.nl naar de betreffende datum en kiest u voor tijdsvak 13.00 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.