ALKMAAR - Sport Vitaal organiseert dinsdagavond 20 september een Najaars wandeling en op vrijdag 23 september een Najaars fietstocht. De wandeltocht start om 19.00 uur vanaf Wijkcentrum de Alkenhorst. De fietstocht start tussen 09.30-10.00 uur vanaf Sportcomplex Oosterhout. In verband met de vitaliteitsweek is deelname gratis. Deelnemers kunnen zicht aanmelden via www.alkmaaractief.nl , per mail via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06 – 2851 0517.

Op dinsdag 20 september organiseert Sport Vitaal een Najaars wandeling. Deze wandeling is onder begeleiding van de wandelbegeleiders van Loop - Mee. De start is om 19.00 uur (aanvang 18.45 uur) vanaf wijkcentrum de Alkenhorst. Deze speciale wandeltocht is ongeveer 5 km.

De Najaars fietstocht op 23 september kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo'n 35 kilometer gefietst wordt. Onderweg wordt er uiteraard ook nog gestopt voor een kopje koffie en iets lekkers.

Doortrappen Alkmaar
(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.