ALKMAAR - Toe aan een opkikkertje? TAQA Theater De Vest regelt het. Tot eind april kun je elke vrijdag genieten van verfrissende De Vest Sessies! Vanuit de Kleine Zaal van De Vest spelen de beste artiesten een verkwikkend concert van een kwartier. Laat je verrassen door deze exclusieve optredens, gewoon in jouw huiskamer. Wees er wel snel bij, want De Vest Sessies zijn steeds tijdelijk te zien. Aanstaand weekend is het podium voor fanfarepunk van De Kift en voor een Try-Out Café met Lisa Loeb, dit jaar genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs.

Gecontroleerde chaos De Kift verrast haar publiek elke keer weer. In mei vorig jaar kwam hun twaalfde album met de naam ‘Hoogriet’ uit, waarop een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues en wiegende walsen te horen is. Op vrijdag 26 maart speelt de poëtische fanfare-punkband Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. De groep brengt met tomeloze energie en een dosis gecontroleerde chaos feestelijke dans-, wals- en treurnummers ten gehore.
Hypermuzikaal cabaretspektakel Het publiek kent Lisa Loeb als ‘die blonde’ van het cabaretduo Matroesjka. Daarmee won ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd ze genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs en speelde ze in zo’n beetje ieder theater in Nederland. Op zondag 28 maart brengt ze -begeleid door Annelotte Koster op piano - stand-up comedy, geremixt met persoonlijke verhalen.

Meer informatie De gratis online concertreeks De Vest Sessies bestaat uit maar liefst 10 concerten en wordt uitgezonden vanuit de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest. De optredens zijn steeds tijdelijk te zien via de website en via YouTube. Om op de hoogte te blijven van het programma kan men zich aanmelden voor de nieuwsbrief van De Vest. Houd ook facebook.com/theaterdevest.nl in de gaten voor het laatste nieuws! De livestreams zijn gratis, maar wie toch een donatie wil doen om de livestreams mogeljk te blijven maken kan doneren via een speciale donatieknop op de website.