Het is weer voorjaar! En dan hebben veel mensen weer zin om in de tuin te gaan werken. Inwoners van Bergen kunnen op zaterdag 25 maart tussen 9.00 uur en 11.00 uur weer gratis compost scheppen bij het gemeentedepot aan de Oosterdijk in Bergen. Het is zolang de voorraad strekt.

De gemeente organiseert deze actie samen met HVC, die de compost uit uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) beschikbaar stelt. Door deze compost te gebruiken in de tuin, wordt het gft-afval op een nuttige manier hergebruikt.

Het advies is om zelf een schep en een aantal zakken of aanhanger mee te nemen om de compost in te vervoeren. Het is verplicht om de aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als dit niet gebeurt.

Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, belandt in de gft-bak. De andere heft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen.

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.indegoeiebak.nl. Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de Compostdag.