ALKMAAR - In samenwerking met Alkmaar Sport, het Univé ledenfonds en het CJG Alkmaar is JOGG Alkmaar een nieuw initiatief gestart. Voor Alkmaarse kinderen van 2 – 12 jaar zijn er 300 tasjes samengesteld met sport- en spelmaterialen. De tasjes worden de laatste schoolweek uitgedeeld aan gezinnen die het financieel minder hebben.


Afgelopen maanden hebben er al veel kinderen thuis gezeten door het Corona virus. Wij hebben gemerkt dat het hebben van voldoende beweegmaterialen om lekker buiten te spelen niet vanzelfsprekend is in elk gezin. Om bewegen en buitenspelen te stimuleren hebben we daarom de Alkmaarse Beweegtas samengesteld.

De Alkmaarse Beweegtas is gevuld met stoepkrijt, een frisbee, een springtouw, een strandbal, bellenblaas en een Druppie kleurplaat. De sportregisseurs van Alkmaar hebben een spellenkaart toegevoegd waarop verschillende leuke activiteiten staan die met de materialen kunnen worden gespeeld.

De eerste 100 tasjes zijn inmiddels in de wijk Overdie opgehaald. Ook zijn er woensdag veel kinderen blij gemaakt in Daalmeer waar Speeltuin ’t Span de kinderen nog extra een gratis toegangskaart gaf. Komende dagen komt men nog in de wijken Oudorp (bij de Maasstraat) en Hoefplan bij speeltuin De Hoef.