ALKMAAR - Vrijdag 2 juni om 10.00 uur luidt Wil Hartog, eigenaar van grasdrogerij Hartog B.V. en voormalig motorcoureur, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Grasdrogerij Hartog B.V.

Grasdrogerij Hartog B.V. is een prachtig bedrijf met grote betrokkenheid en invloed op de agrarische sector in de vorm van krachtvoer voor onder andere rundvee. Juist voor de productie van kaas is het belangrijk dat er goed voor de basis gezorgd wordt. Het gras en de koeien.

Grasdrogerij Hartog BV heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Kwaliteit die wordt gewaarborgd door volledige procesbewaking: van het zaaien tot en met de distributie naar de eindverbruiker, zij hebben het gehele proces in eigen handen.

De Witte Reus

Wil Hartog is niet alleen bekend om de grasdrogerij maar is tevens onlosmakelijk verbonden aan de motorsport en de daarmee behaalde successen. Wil Hartog won 40 jaar geleden op 25 juni 1977 de TT van Assen. Door zijn postuur en zijn witte motorpak kreeg hij destijds de naam “De Witte Reus”.

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Ook op het Waagplein. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.