Op de foto: De ondertekening tussen dhr. J.M. van der Mei (directeur Dorcas, links) en dhr. Directeur Wim Horeman (directeur Inzameling en recycling G.P. Groot / ontruimer.nl)

Sinds kort voert Ontruimer.nl, onderdeel van inzameling- en recyclingbedrijf GP Groot, Alkmaar in samenwerking met Dorcas ontruimingen uit voor mensen die hun eigendommen willen nalaten aan Dorcas. De bruikbare goederen gaan naar een Dorcas-winkel of naar mensen in Oost-Europa en Afrika. Onbruikbare spullen worden afgevoerd naar een vuilstortplaats in de omgeving.

Dorcas helpt op deze manier mensen om met hun nalatenschappen een situatie te creëren waar zowel de betrokken partijen als het milieu baat bij hebben. Het proces wordt praktisch geregeld voor de naaste familie van de overledene, die vaak al meer dan genoeg op haar bordje heeft. Sommige spullen vinden een nieuw thuis bij mensen die deze hard nodig hebben. De rest wordt verkocht in een van de 23 Dorcas-winkels in Nederland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dorcas heeft sinds 2012 al vele mensen geholpen bij het regelen van een nalatenschap op maat, zowel op financieel gebied als in de vorm van inboedels.

GP Groot/Ontruimer.nl treedt op als uitvoerder van de ontruimingen en zorgt ervoor dat de huizen netjes achtergelaten worden.

Dorcas: hulp en ontwikkeling
Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van vele actieve vrijwilligers en donateurs worden 154 projecten in 17 landen structureel ondersteund. Ook bij noodsituaties komt Dorcas in actie, zoals momenteel onder meer in Noord-Irak, Syrië en Zuid-Soedan. Dorcas helpt mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.

Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.