ALKMAAR - Op woensdag 15 juni is basisschool de Kring gestart met de DrinkWater campagne van JOGG Alkmaar. Door middel van een kick-off op het schoolplein werd feestelijk gevierd dat er alleen nog water gedronken wordt op school. Gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd. De Kring vindt het belangrijk dat kinderen in Alkmaar gezond opgroeien en stapt daarom over op DrinkWater.

Uit de ervaringen van andere basisscholen die overstappen op DrinkWater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar op school is het eerder de norm om pakjes te drinken. Toen De Kring in aanraking kwam met de campagne ‘DrinkWater’ van JOGG Alkmaar, werd besloten dat daar verandering in moet komen. De Kring weet dat de school een belangrijk onderdeel uitmaakt van het opgroeien en hecht er waarde aan om een goed voorbeeld voor de omgeving van de leerlingen te zijn.

Water is goed voor je gezondheid en voor je concentratie tijdens de les. Het is bijna overal te vinden, het is lekker en vaak nog gratis ook. Daarom wordt DrinkWater de eerste keus op De Kring. Tijdens de kick-off vertelde JOGG-regisseur Emma over de voordelen van water drinken, speelden de kinderen een quiz over water drinken en werd er gedanst op het JOGG-waterlied. Daarna kregen alle kinderen hun eigen DrinkWaterbidon, welke zij de hele dag door mogen bijvullen.

DrinkWater en JOGG
DrinkWater is een initiatief van JOGG. In gemeenten die aangesloten zijn bij de JOGG-aanpak kunnen scholen deelnemen aan deze campagne; een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is. Naast DrinkWater biedt JOGG Alkmaar ook kennis en begeleiding op de thema’s Groente…Zet je tanden erin, Gratis Bewegen Gewoon Doen en Slaap Lekker. Met deze thema’s werkt JOGG samen met ketenpartners aan het creëren van een gezonde omgeving voor de Alkmaarse jeugd. Het motto van JOGG is Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. Voor meer informatie, ga naar https://www.meewering.nl/jogg of https://www.facebook.com/JOGGAlkmaar/.