ALKMAAR - Op woensdag 10 juni 2020 wordt er in Alkmaar weer een Buitenspeeldag georganiseerd. Tijdens die dag worden op verschillende locaties in de stad leuke buitenspeelactiviteiten aangeboden, die door vrijwilligers worden georganiseerd. Net als voorgaande jaren heeft de Gemeente Alkmaar L!NK Projecten gevraagd de coördinerende rol van de Buitenspeeldag Alkmaar op zich nemen. L!NK heeft er zin in en is vereerd ook dit jaar weer subsidiegelden, hekken, stagiaires en vergunningen voor alle locaties en hun vrijwilligers te mogen regelen.

Terugblik Buitenspeeldag 2019
De Buitenspeeldag Alkmaar 2019 was een drama….. Voor het eerst in jaren waren de weergoden het evenement niet gunstig gezind en kwam het water met bakken uit de hemel. Enkele locaties konden, gelukkig, naar binnen verhuizen, maar de meeste locaties moesten hun activiteiten omwille van de veiligheid afgelasten. Een teleurstelling voor niet alleen de 1000-en kinderen, die het evenement wilden bezoeken, maar vooral ook voor de ruim 400 vrijwilligers, die al maanden aan het voorbereiden en organiseren waren. 2019 gaan we daarom snel vergeten en vol goede moed beginnen we aan een nieuwe editie!

Aanmelden Buitenspeeldag 2020
Want inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Buitenspeeldag 2020 weer van start gegaan en worden de contactpersonen van de locaties, die voorgaande jaren hebben mee gedaan, benaderd om weer mee te doen. Dat zijn er al veel, maar er kunnen er nog wel wat bij! Nieuwe initiatieven en nieuwe vrijwilligers (bij voorkeur uit het Buitengebied van Alkmaar) zijn altijd van harte welkom!

Daarom vraagt L!NK iedereen (buurtbewoners, scholen enz.), die het leuk lijkt om op een nieuwe locatie een Buitenspeeldag te organiseren, zich voor 8 april aan te melden. Enig draagvlak uit de buurt is daarbij wel noodzakelijk.
Lijkt het u leuk om verschillende wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en samen met hen een onvergetelijke dag voor de kinderen uit uw buurt te organiseren?
Meld uw buurt dan aan via www.alkmaar.nl/buitenspeeldag.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Kijk dan eens op onze Facebookpagina: www.facebook.com/BuitenspeleninAlkmaar.

Info
L!NK Projecten / Liselore Dam
liselore@linkprojecten.nl / 06-30475992
www.linkprojecten.nl