ALKMAAR - Ken jij een vrijwilliger die zich op buitengewone wijze verdienstelijk maakt voor onze samenleving in Alkmaar? Meld hem of haar aan voor de Held van Alkmaar. In opdracht van gemeente Alkmaar, organiseert Team Vrijwillig de Helden van Alkmaar. Kandidaten voor de jaarlijkse vrijwilligersprijs kunnen aangemeld worden bij Team Vrijwillig tot 5 november. De prijs is bedoeld voor vrijwilligers, die zich op een bijzondere wijze voor de Alkmaarse samenleving hebben ingezet. En ook dit jaar is weer gebleken hoe belangrijk deze vrijwillige inzet voor Alkmaar is.

Het is traditie om jaarlijks tijdens de Nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december vrijwilligers in het zonnetje te zetten. In Alkmaar zijn ruim 40.000 vrijwilligers actief. De één doet een paar uur per jaar vrijwilligerswerk. De ander heeft er een dagtaak aan. En niet alleen in Zorg en Welzijn, maar ook in de sectoren Sport, Kunst en Cultuur en Natuur en Milieu. Als particulier of voor een organisatie. Reden genoeg om ook namens de gemeente Alkmaar aandacht te schenken aan deze bijzondere dag.

Uitreiking Held van Alkmaar
Op 7 december wordt in het AZ stadion aan maximaal 25 vrijwilligers de medaille Held van Alkmaar feestelijk uitgereikt. Iedereen kan een vrijwilliger opgeven, vanuit een organisatie waar de vrijwilliger actief is of als je vindt dat jouw buurman zich zoveel inzet voor de wijk.

Hoe werkt het?

- Ga naar www.teamvrijwillig.nl/helden2022
- Nomineer jouw held door hem of haar aan te melden via het formulier
- De vrijwilliger zet zich via een organisatie of als particulier in voor de Alkmaarse samenleving
- De vrijwilliger onderscheidt zich op een positieve manier ten opzichte van andere vrijwilligers
- De aanmelding geldt voor één persoon
- De aanmelding dient vóór 5 november 2022 te zijn gedaan.

Een aanmelding betekent niet automatisch een onderscheiding. Elke aangemelde vrijwilliger kan de nominatie accepteren of weigeren. Hierna beoordeelt een selectiecommissie alle nominaties en bepaalt aan de hand van vooraf vastgelegde criteria welke personen zich dit jaar Held van Alkmaar mogen noemen.

Ken jij zo’n fantastische vrijwilliger? Aanmelden kan tot 5 november via www.teamvrijwillig.nl/helden2022