ALKMAAR - Voor een nieuw wijktheaterproject in Alkmaar Zuid is Artiance op zoek naar verhalen van bewoners (oud, jong en alles daartussenin) Tevens zoeken we spelers 55+ die graag samen muziek maken, zingen en/of toneelspelen. Vanuit deze verhalen maken we een korte muzikale verteltheater-voorstelling voor het festival Move The City.

“Ik zie me nog elke avond samen met mijn zusje in pyjama over het hekje klimmen naar mijn buurvrouw, zij had een televisie! We mochten bij haar, voor het slapen gaan, Barend de Beer kijken En we hadden een “boze buurman” ik was echt bang van hem, vooral als hij zo achter de gordijnen stond te gluren”

Wat maakt een buurt een fijne buurt? Wanneer spreek je van een goede buur? In welke buurt ben je opgegroeid? Hoe ervaar je de buurt waar je nu woont? Is het “buurtgevoel” anders dan vroeger? Hierover gaan we in gesprek en vanuit deze verhalen maken we een korte muzikale verteltheater-voorstelling voor het festival Move The City.

We richten ons vooral op senioren, maar iedereen die mee wilt doen is welkom ook als je alleen je verhaal wilt vertellen en niet wilt meespelen. We komen bij elkaar op donderdagmiddag in de nieuwe ruimte van ABC-Huis: Het ABC Atelier. Geef je op via onderstaand mailadres onder vermelding van “buurtverhalen” naam, leeftijd en telefoonnummer.

Info
Eerste bijeenkomst: donderdag 23 mei 14.00 uur tot 15.30
Overige data: 30 mei; 6, 13, 20, 27 juni, 4 juli
voorstelling zondag 7 juli
ABC Atelier, Anna Paulownastraat 4, Alkmaar (in nieuwe CJG gebouw)

Deelname is gratis.
Opgeven via: abc.atelier@abchuis.nl ovv “Buurtverhalen”, naam, leeftijd en telefoonnummer