ALKMAAR- Bijna 175 eerstejaars studenten zijn gestart aan de Alkmaarse introductieweek InAlkmaarIntro 2019. Studentenvereniging Omnivas zorgt ervoor dat de ‘nullen’ een geweldige start van hun opleiding krijgen. De InAkmaarIntro 2019 wordt georganiseerd van maandag 26 tot en met donderdag 29 augustus. In vier dagen leren de nieuwe studenten tijdens allerlei activiteiten de hogeschool kennen, de stad Alkmaar en natuurlijk hun medestudenten. Het thema dit jaar is: ‘Vroeger was alles beter’. Het is een bont verkleed gezelschap. Kroegentocht, Kadespelen, barbecue, karaoke, speurtochten door het gebouw van de hogeschool en een eindfeest zijn de ingrediënten van de introductieweek.

Nieuwe studenten
Rosa en Denise staan in de rij voor de start van de Alkmaarse introductieweek. Ze gaan bij de hbo-opleiding Social Work studeren en komen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar. “We wisten niet echt wat we moesten verwachten, maar dat het gezellig wordt deze week staat vast!” Voordat ze het weet is Denise ingedeeld bij de groep ‘Flintstones’ en staat ze liedjes mee te zingen.

Introcommissie
“We zijn zo blij om onze nullen te ontmoeten!”, vertelt Noortje Oostrom van de introcommissie 2019. “Na maandenlange voorbereiding, is de InAlkmaarIntro begonnen. Ik heb ontzettend veel zin om de eerstejaars studenten deze week de tijd van hun leven te geven. De commissie en studenten zijn enthousiast bezig geweest om deze introductieweek weer net zo geweldig te maken als de eerste keer dat wij zelf mee deden.”
De introcommissie 2019 bestaat uit de studenten Quincy, Erik, Daphne, Arwen, Jordan, Mark en Noortje. Zij zorgen, samen met vrijwilligers, dat nieuwe studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar een once-in-a-lifetime ervaring opdoen. De studenten blijven deze week in legertenten op het terrein van de hogeschool slapen.
“Wij zorgen er met zijn allen voor dat de nullen een ontzettend leuke week hebben vol met spellen, waterpret, een avontuur door de stad en hogeschool en uiteraard gaan ze ook de Alkmaarse kroegen leren kennen. Met een vol programma zorgen wij ervoor dat ze alles kunnen halen uit die vier dagen en daarbij zo veel mogelijk medestudenten leren kennen. Met z’n allen de Kadespelen in het centrum volbrengen is altijd een succes.”
Op dinsdag 27 augustus zijn vanaf 14.00 uur ‘De Kadespelen’ op de Noorderkade bij het stadsstrand in Alkmaar. Ruim 225 studenten in gekleurde shirts zullen de stad vullen met hun wil om de spelen te winnen.

Start studiejaar

Op maandag 2 september start het studiejaar voor alle Alkmaarse studenten. Naast de introweek organiseren de dertien Alkmaarse opleidingen ook nog diverse introductiebijeenkomsten en -activiteiten, dat gaat van een barbecue, uitleg over je lesjaar tot naar Terschelling gaan.


Kijk op de Facebookpagina van Omnivas, of op www.omnivas.nl en www.inalkmaarintro.nl om meer te volgen over InAlkmaarIntro. Ook via Instagram van Inholland Alkmaar en InAlkmaarIntro kun je de introductieweek volgen.