ALKMAAR - Hoe (on)veilig is de situatie voor gevluchte vrouwen tijdens hun verblijf in opvanglocaties en als ze in Nederland een nieuw bestaan gaan opbouwen? Wat wordt gedaan om vrouwen te beschermen en wat kunnen vrouwen zelf doen? En hoe kunnen we in Alkmaar en omstreken zorgen voor meer veiligheid voor gevluchte vrouwen? Mastoora Sultani vluchtte 17 jaar geleden uit Afghanistan en vertelt op woensdag 15 mei in de bibliotheek in Alkmaar met welke problemen vrouwen te maken krijgen. Zowel tijdens hun vlucht, in een opvanglocatie en bij het opbouwen van een nieuw bestaan.

Mastoora Sultani is nu directeur Stichting Femina. Ze heeft stichting Femina opgericht om gevluchte vrouwen bij te staan. Ook hierover zal zij vertellen. Verder zijn er vertegenwoordigers van verschillende organisaties aanwezig die informatie geven over regels, procedures en hoe vrouwen hulp kunnen krijgen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Wereldvrouwen i.s.m. Bibliotheek Kennemerwaard. De avond is gesponsord door Wij Doen Mee. Wethouder Elly Konijn met onder andere volksgezondheid (waaronder GGD, en Veilig Thuis) in haar portefeuille is aanwezig om de avond te openen.

Aanmelden
Je bent van harte welkom op woensdagavond 15 mei in Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Het programma start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via de activiteitenagenda op onze website of bij de klantenservice in één van onze vestigingen.