ALKMAAR - Vanaf april 2020 wordt Hotels by Sheetz de exploitant van het hotel in de voormalige gevangenis Schutterswei te Alkmaar. Hotels By Sheetz gaat dit avontuur aan met GTP Vastgoed, de (her)ontwikkelaar van het gebouw.

Jerry Breg van GTP Vastgoed: “We zijn trots dat we na zoveel jaren energie volop bezig zijn met de verbouwing van dit prachtige, unieke gebouw met karakter, verhalen, bijzondere voormalige ‘gasten’ en historie sinds 1884. In het ontwerp van architect KDRA uit Alkmaar komt juist die historie en het karakter met een knipoog terug in de vele details”. Bij de herbestemming van de voormalige gevangenis zijn vooral lokale bedrijven betrokken.
De verbouwing zal worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Bolten en INCO Installaties.

Het hotel krijgt de beschikking over 102 luxe kamers en suites, diverse bar-restaurants, terrassen, diverse ruime vergaderzalen en een expositie-/feestruimte tot 375 gasten. “Met Hotels by Sheetz denken we de ideale partner gevonden te hebben voor de exploitatie van het hotel. Het zijn ervaren hotelspecialisten die zeer betrokken zijn bij hun hotels en vooral aanvoelen welke aandacht dit soort projecten nodig hebben”, aldus Jerry Breg.

Het hotel is niet alleen voor hotelgasten, maar heeft juist ook een belangrijke stads- en regiofunctie voor feesten, bruiloften, bedrijfspresentaties, vergaderingen of gewoon lekker culinair genieten op de voormalige binnenplaats. Een aanwinst voor de stad Alkmaar.

De sfeer van dit boetiekhotel krijgt een luxe internationale ambiance, maar wel laagdrempelig door gebruik van sfeervolle, warme en ‘voel-je-thuis’ inrichting. “Uiteraard bepaalt de gast nu wel zelf wanneer hij de gevangenis mag verlaten” stelt Hotels By Sheetz. “Met dit prachtig hotel zien we wederom een unieke aanvulling op onze collectie van bijzondere hotels met een verhaal. We zien een veelbelovende nationale- én internationale markt, zowel zakelijk als privé, door onder andere het historisch centrum van Alkmaar, de prachtige kust, de veelzijdigheid van Noord-Holland, de ligging ten opzichte van Amsterdam en de bereikbaarheid vanuit Schiphol. Hotels in gevangenissen doen het veelbelovend. Dat zien we ook in Almelo waar we sinds 2018 eigenaar zijn van het Huis van Bewaring. Naar verwachting gaat het hotel in Alkmaar 65 nieuwe arbeidsplaatsen generen op allerlei gebieden, waaronder schoonmaak, bediening, receptie, keuken, etc.”

De komende maanden kan de grootschalige verbouwing worden gevolgd via de Facebook-pagina van “Hotel Alkmaar Schutterswei” . Hier zullen met regelmaat unieke updates van het proces worden gepubliceerd.

Een definitieve naam heeft het hotel nog niet en daar hebben wij jullie hulp voor nodig! Weet jij een pakkende / unieke naam? Laat het ons weten en wie weet win jij een overnachting inclusief ontbijt en diner voor twee personen! Suggesties kunnen tot 31 oktober 2019 worden ingezonden op info@sheetz.nl

Hotels by Sheetz bestaat sinds eind 2014. Op dit moment heeft Hotels By Sheetz hotels in Almelo, Boekelo, en Burgh Haamstede. De hotels bevinden zich op unieke strand, stad en boslocaties. Belangrijk is de unieke eigen identiteit van medewerker, gast, product en omgeving. Voor vragen over Schutterswei of Hotels by Sheetz kunt u terecht bij via info@sheetz.nl of www.sheetz.nl. Sollicitaties kunt u richten aan Hrm@sheetz.nl