ALKMAAR - Maandag 14 juni betreden jongeren in de leeftijd 12-24 jaar het podium van Podium Victorie tijdens de eindpresentatie van Zicht op Talent.

Zicht op Talent is een initiatief van Triade Huis van de Kunsten, Artex Kunstenchool, Cool kunst en cultuur en Artiance Centrum voor de Kunsten. Via Zicht op Talent kunnen getalenteerde jongeren een maatgericht talentontwikkelingstraject volgen. Voor dit traject is een persoonlijk budget beschikbaar waarmee de talenten bijvoorbeeld extra lessen en workshops kunnen volgen.

In de periode 2020/2021 hebben dertien jongeren het Zicht op Talent talentontwikkelingsprogramma gevolgd. Zij kregen een jaar lang extra lessen, workshops en masterclasses om hun talent verder te ontwikkelen. Maandag 14 juni wordt dit traject afgesloten met een eindpresentatie. Het belooft een afwisselende avond te worden met musical, saxofoon, dans, zang en drums. Daarnaast wordt van twee deelnemers beeldend werk getoond. De talenten zijn Anique Bekkering, Anne Hiddinga, Jenna Breed, Jip Berlijn, Jaimy Bakker, Nick van de Wijgerd, Noa Kleppe, Nuria vd Berg, Thom Keizer, Sam Kaat, Puck Syrier, Sophie Mattingly en Maria Bouchez. De presentatie ligt in handen van Dorien Haan. Daarnaast laat Daan Buringa een preview van zijn theatervoorstelling zien. Deze voorstelling is ontwikkeld dankzij stimuleringssubsidie vanuit Zicht op Talent.

De eindpresentatie vindt plaats op maandagavond 14 juni om 20.00 uur in Podium Victorie. Het event is online te volgen via livestream via de Instagram van Zicht op Talent (@zichtoptalent). Ook wordt er een filmcompilatie gemaakt.