ALKMAAR - Dit jaar is het is de 3e editie van Crossoverstad. In 2017 is de organisatie hier in Overstad mee begonnen. Daarom heet het ook zo. Het doel van Crossoverstad is om diverse partijen bij elkaar te brengen.

Jongeren centraal
"Een van de andere doelen is om jongeren meer te laten bewegen en bij elkaar te brengen. Voor de jongeren is er o.a. een skatepark aanwezig." - aldus Jasmijn van Vliet namens de organisatie. Voorheen werden er ook dj-clinics en danslessen gegeven. Verder traden er ook acts op.

De vorige edities vonden plaats in de zomer op een buitenlocatie, maar dit jaar vond men het tijd om het anders aan te pakken.

Crossoverstad vindt dit jaar plaats in Hal25 in de herfstvakantie. Dit is handig voor zowel de skaters alsmede de kunst en de dans.

Dit jaar is er aanwezig: een skatepark, freerun-parcours, een kleine expositie, en er worden weer clinics gegeven.

Voorbereidingen
De voorbereidingen zijn al in maart van start gegaan. Twee maanden geleden vroeg de organisatie aan straatskaters hoe het skatepark opgebouwd moest worden.

Zaterdag 26 oktober is de laatste dag van Crossoverstad 2019. Dit wordt feestelijk afgesloten met drie dansgroepen. Ook zijn er deze dag nog twee skatewedstrijden. De winnaars kunnen hiermee €250,- winnen. De tweede en derde plaats krijgen toffe gadgets.

Vanavond is er nog een rollerdisco voor kinderen van 12 t/m 17 jaar. Dit begint om 20:00 uur en eindigt om 23:30 uur. (Entree €10,00)

Olympische Spelen 2020
Volgend jaar gaat Nederland meedoen aan de Olympische Spelen met Skateboarden. Drieëntwintig Nederlanders zullen hieraan deelnemen.

Sponsoren/organisatoren
STRAAT, Hollandse luchten, gemeente Alkmaar, Hal25, Alkmaar Sport, Victorie Fonds, Het Nieuwe Warenhuis, Raptor Events en de locals.