SCHERMERHORN - Gerwin Groot uit Zuidschermer is vanmiddag voor de 6e keer Nederlands Kampioen Prutmarathon geworden. Tijdens de 40e Prutmarathon van Schermerhorn liet Groot zijn directe concurrenten Daan van Haastere en Paul Stuijt achter zich.

Onder prachtige weersomstandigheden waren de drie concurrenten in de eerste ronde nog aan elkaar gewaagd en kwamen zij vrijwel gelijktijdig door de eerste 21 sloten heen. Vanaf ronde twee maakte Groot echter zijn favorietenrol waar door Van Haastere en Stuijt op steeds grotere achterstand te zetten. Na 63 sloten in een parcours van 3600 meter kon Groot uiteindelijk voor de 6e keer met de armen in de lucht de finish passeren.

Bij de vrouwen ging de titel dit jaar naar Bianca Balvert (Wijdewormer) terwijl bij de veteranen Ron Molenaar (Broek op Langedijk) de sterkste was. Bij de jeugd t/m 15 jaar waren er zeges voor Kris Reijne (Schermerhorn) bij de jongens en Jill Nan (Noord Scharwoude) bij de meisjes. De titel bij de groepen ging dit jaar naar Bouwbedrijf Piet van der Burg.