NOORD-HOLLAND De genomineerden van de Onderwijsprijs Noord-Holland zijn bekend. Gedeputeerde Arbeidsmarkt en Onderwijs, Adnan Tekin, maakt 18 januari 2017 de winnaars bekend.

De winnaars vertegenwoordigen Noord-Holland tijdens de finale van de Nationale Onderwijsprijs. De provincie heeft dit jaar techniek als thema. In totaal zijn 6 scholen zijn genomineerd voor de tweejaarlijkse Onderwijsprijs. De scholen doen mee met een project dat ze de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Er zijn 2 categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Genomineerden

In de categorie basisonderwijs zijn de genomineerden:

  • Amsterdam, Merkelbachschool: Merkelbach Academie
  • Haarlem, Emmaschool: Lego Education
  • Hoogwoud, Basisschool St. Wulfram: Science Lab en NAO Robot

In de categorie voortgezet onderwijs zijn de genomineerden:

  • Amsterdam, Viertaal College: Young Engineers
  • Alkmaar, Petrus Canisius College: Pomphuisje
  • Grootebroek, Praktijkschool Westfriesland, locatie Stede Broec: Outdoor-fitness-plek

In de jury zitten dit jaar: Flip de Groot, lid Provinciale Staten, Jacquelien van der Lem, DGA Lemtechniek B.V. en René de Reuver, lid directie ROC NOVA College.

Prijsuitreiking

Gedeputeerde Tekin maakt 18 januari 2017 om 16.00 uur bekend wie de winnaars zijn van de Onderwijsprijs. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95 te Haarlem. Het programma begint om 14.30 uur.

Nationale Onderwijsprijs

De winnaars gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart 2017 in Rotterdam. De Nationale Onderwijsprijs, een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP), is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet om daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. De prijs is voor het eerst uitgereikt in 1993. Alle provincies en het ministerie van OCW ondersteunen het initiatief.

Programmaboekje Onderwijsprijs Noord-Holland 2017 (861 kb)