De gemeenten in de regio’s Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord-Kennemerland hebben de uitvoering van de volwasseneneducatie ondergebracht bij het ROC Kop van Noord-Holland. Elly Konijn, voorzitter van RPAnhn en D66-wethouder Onderwijs van de gemeente Alkmaar, en Aad de Wit, voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland, tekenden hiervoor vanmorgen een overeenkomst.


Het RPAnhn zet zich voor de samenwerkingspartners in om sociale en economische zelfredzaamheid te bevorderen, laaggeletterdheid te signaleren en de basisvaardigheden van inwoners in de regio Noord-Holland Noord te verbeteren. "Doel is dat iedereen in onze regio zelfstandig kan meedoen in de samenleving en op de arbeidsmarkt", aldus wethouder en RPAnhn-voorzitter Elly Konijn. "Volwasseneneducatie is cruciaal om dit te bereiken en daarmee een basisvoorziening."

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland en heeft ruime ervaring met het succesvol uitvoeren van educatietrajecten in deze regio. Momenteel biedt deze onderwijsorganisatie taaltrajecten aan in Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Schagen, Kreileroord en Enkhuizen. Voorzitter Aad de Wit: "Dat de aanbesteding volwasseneneducatie aan ons is toegewezen, is een mooi compliment voor het team dat zich al sinds jaar en dag inzet voor deze doelgroep. Zij zetten hun expertise en ervaring graag in voor een even succesvol vervolg."

Om de regionale markt nog optimaler te bedienen hebben het ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College enige jaren geleden de krachten gebundeld in de coöperatie Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de ‘vlag’ van Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Hierdoor ontstaat een uitgebreid onderwijsaanbod voor de hele regio.