BEVERWIJK - Vanaf 10 december zullen er in de spits twee extra Intercity's rijden op het Kennemerlijn-traject tussen Haarlem en Alkmaar. Verschillende gemeenten hebben flink gelobbyd voor de extra treinen en zijn tevreden met de extra inzet. Toch benadrukken de wethouders dat het nog niet genoeg is.

De NS gaat met ingang van de nieuwe dienstregeling twee extra Intercity's laten rijden op het Kennemerlijn-traject tussen Haarlem en Alkmaar. De gemeente Beverwijk laat weten dat er één extra trein komt tijdens de ochtend- en avondspits. Ook krijgen de sprinters op dit traject extra treinstellen, passend bij het aantal reizigers.

"Het is een aardig begin, waar we de NS dankbaar voor zijn, maar wat de regiowethouders betreft zeker nog niet het eindresultaat dat wij voor ogen hebben. Goed functionerend en voldoende openbaar vervoer per trein is essentieel om onze regio, die al erg onder druk staat wat het wegverkeer betreft, bereikbaar te houden. Voor nu en in de toekomst", aldus wethouder Dorenbos in een persbericht.

De afgelopen jaren waren veel reizigers op dit traject ontevreden door de versoberde dienstregeling. De treinen zaten vaak overvol. In de zomer van 2016 werden er door de NS al langere treinen ingezet.