ALKMAAR - Gemeente, politie en Openbaar Ministerie (de Driehoek) zijn na het bekijken van de beelden van de vechtende hooligans van mening dat dit gedrag niet kan worden getolereerd.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie (de Driehoek) zijn na het bekijken van de beelden van de vechtende hooligans van mening dat dit gedrag niet kan worden getolereerd. De georganiseerde vechtpartij vond afgelopen weekend plaats op de Kanaalweg in Alkmaar. Momenteel wordt onderzocht welke maatregelen genomen kunnen worden om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

20-20 gevecht
Op Facebook is te zien dat er stevig gevochten wordt tussen de twee groepen waarbij ook gewonden vallen. Het zogenaamde 20-20 gevecht, zoals dit soort gevechten in de volksmond worden genoemd lijken al langer te bestaan onder hooligans. 

Misdrijf
De Driehoek is het er over eens dat dit soort georganiseerde vechtpartijen gezien moeten worden als een misdrijf en daar moet tegen opgetreden worden. Niet alleen in Alkmaar maar ook landelijk, gezien het feit dat dit soort gevechten overal voorkomen.

Verkeerd signaal
Burgemeester Bruinooge: ,,Dit soort geweld excessen moeten we niet tolereren. Op het moment dat we dit voorbij laten gaan keuren we dit soort gedrag goed en dat kan niet, het geeft een verkeerd signaal. We moeten als gemeente, politie en Openbaar Ministerie onze verantwoordelijkheid pakken tegen dit geweld in de samenleving.”