ALKMAAR - Op vrijdag 10 december nam Geert ten Dam afscheid als voorzitter van de Victoriefonds Cultuurprijs. Hij wordt per 1 januari opgevolgd door Hetty Hafkamp.

Geert ten Dam nam na 10 jaar voorzitterschap vrijdag 10 december afscheid van de Victoriefonds Cultuurprijs in aanwezigheid van een klein gezelschap genodigden uit de culturele sector in Taqa Theater De Vest.

Het afscheid was een grote verrassing voor hem. Duo Botman & Van Vleuten lardeerden hun optreden met de wensen die de genodigden voor Geert ten Dam hadden geschreven. Hoewel iedereen op een vaste plek zat was het een fijn en sfeervol afscheid door de mooie teksten en prachtige toepasselijke songs van het duo. Helen Botman won in 2008 de Cultuurprijs.

Geert ten Dam heeft zich tien jaar belangeloos ingezet om aankomende talenten en kunstenaars in de regio Alkmaar in de schijnwerpers te zetten en zo cultuur in en rond Alkmaar meer onder de aandacht van het publiek te brengen. Mede onder zijn voorzitterschap is de Victoriefonds Cultuurprijs een professionele organisatie geworden en voor veel genomineerden de aanzet geweest tot een carrière in de kunstwereld of de bekroning van hun oeuvre.

Hetty Hafkamp is al twee keer voorzitter van de jury van de Cultuurprijs geweest en heeft bewezen een goede ambassadeur voor de kunsten te zijn. Geert ten Dam draagt met een gerust hart het voorzitterschap aan haar over.

In 2022 vinden er weer prijsuitreikingen voor de Cultuurprijs Letteren, Visuele Kunsten, Podiumkunsten en de Jong Talent Prijs plaats.