ALKMAAR - Wil jij ervoor zorgen dat onze klanten zich welkom voelen in de bibliotheek? Als gastvrouw of gastheer bij de bibliotheek ben je het eerste aanspreekpunt bij binnenkomst. Je vindt het leuk om een praatje met bezoekers te maken en helpt bezoekers om hun weg te vinden in de bibliotheek. Je beantwoordt huishoudelijke vragen, helpt waar nodig bij de zelfbediening en verwijst bezoekers met gerichte collectievragen door naar de medewerkers. Daarnaast ondersteun je de medewerkers met verschillende praktische werkzaamheden die variëren per dagdeel.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen. Je hebt een open houding en je bent klantgericht, je bent sociaal en communicatief vaardig. Je bent wekelijks beschikbaar en je bent bereid om een paar keer per jaar als gastvrouw/heer te helpen bij activiteiten.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende dagdelen
Dinsdag van 11.00 tot 14.00 uur. Woensdag, en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.


Wat bieden wij onze vrijwilligers?
We bieden je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering, een kerstattentie en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse om als gastvrouw/heer aan de slag te gaan in onze vestiging De Mare? Of heb je vragen over deze functie? Stuur een mailtje met je motivatie en de dagdelen waarop je zou kunnen naar Nathanya Zwart (vrijwilligerscoördinator Alkmaar) via vacaturevrijwilliger@bknw.nl.

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.