ALKMAAR - In het voorjaar van 2023 programmeert Stedelijk Museum Alkmaar een van zijn meest ambitieuze tentoonstellingen ooit. Onder de titel Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School presenteert het museum een bijzondere tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van de allereerste Nederlandse expressionistische kunststroming; de Bergense School.


Fotowedstrijd
Ook de stad ademt vier maanden lang Van Gogh: onder de naam Van Gogh & Friends in Alkmaar haken winkeliers, hotels en restaurants aan met een uitgebreid en kleurrijk stadsprogramma. Publiek geniet deze periode van culinaire inhakers, workshops, shopping, film, arrangementen, muziek, winacties, kunst en meer. Een van de onderdelen is de fotowedstrijd 'Focus op Van Gogh'.

Fotoclub Alkmaar selecteerde vijf werken uit de museumtentoonstelling voor deze speciale fotowedstrijd. (Hobby)fotografen kiezen een van deze werken om mee aan de slag te gaan. De inspiratie mag gebaseerd zijn op kleur, licht, onderwerp, compositie, landschap, alles is mogelijk.

Meedoen kan in de periode 29 april tot 1 juli. Daarna kan publiek een maand lang haar stem uitbrengen en kiest een vakjury uit de publieks-top10 de uiteindelijke winnaar. Deze krijgt, naast mooie aandacht op de socialmediakanalen, de eigen foto op groot formaat voor thuis aan de muur én een VIP-rondleiding voor acht personen in Stedelijk Museum Alkmaar.

Kijk op www.fotovangogh.nl voor meer informatie, meedoen of het uitbrengen van je stem.