SCHAGEN - Mensenrechten, waaronder vrijheid, tolerantie, kunnen zeggen wat je wilt en zijn wie je bent: dat was het thema van de regionale fotowedstrijd van Amnesty International. De wedstrijd, een initiatief van een aantal samenwerkende Amnesty-groepen in Noord-Holland, heeft bijzondere beelden opgeleverd. Twaalf foto’s zullen meedoen in een reizende tentoonstelling later dit jaar, wanneer corona dat toelaat.


De inzendingen werden in drie groepen verdeeld. Iedere groep heeft zijn eerste drie beste foto’s uitgekozen. Naast die negen ‘winnende’ inzendingen zijn er nog drie gekozen die een eervolle vermelding verdienen en ook meegaan in de tentoonstelling. De jury van Amnesty Schagen-Hollands Kroon/Zaanstreek koos de foto ‘Gevangen.... en toch vrij’ van Hilda Snel unaniem als hun nummer 1. Jury: Rondom palen, geen prikkeldraad en uitzicht over de zee. Opvallend de persoon in de rode jas. Prachtig foto met een diepere lading, Erg goed bedacht binnen het thema vrijheid en mensenrechten. Mooi die palen die dat kleine mensje “opsluiten”. Maar zij houdt de mogelijkheid te kiezen. Een foto vol symboliek.

Het is voor het eerst dat de Amnesty-groepen Schagen-Hollands Kroon, Zaanstad, Heerhugowaard/Koggenland en Alkmaar zo breed samenwerkten. De groepen zijn zeker van plan vaker activiteiten met elkaar op te pakken. Kijk voor meer achtergrondinformatie en activiteiten op de diverse websites van de groepen of volg ze op Facebook en/of Instagram. Zie: www.schagen.amnesty.nl