ALKMAAR - De Fjoertoer Egmond en Brouwerij Egmond zijn een samenwerking aangegaan en maken ter ere van het wandelevenement een speciaal Fjoertoer-biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Het sprookjesachtige wandelevenement, van organisator Le Champion, vindt dit jaar plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 november en is inmiddels volledig uitverkocht. Voor het eerst wordt er twee dagen gewandeld.

Tom Limmen, eventmanager van de Fjoertoer Egmond is erg blij met deze samenwerking: "Wij vinden het bijzonder leuk dat wij als Egmonds evenement gaan samenwerken met een authentiek Egmonds bedrijf, waarbij we samen een biertje ontwikkelen dat heel goed past bij de sfeer van de Fjoertoer. Wij proberen ons wandelevenement elk jaar te vernieuwen en de deelnemers te verrassen. Daar sluit dit goed bij aan." Alle leden van Le Champion ontvangen een gratis Fjoertoer biertje, bij de finish in de Zuiderduinzaal. Wandelaars die zich als nieuw lid aanmelden, profiteren ook meteen van de versnapering.

Brouwerij Egmond, onder andere bekend van het biologische Sancti Adalberti adbijbier, timmert al enkele jaren flink aan de weg en is net als de Fjoertoer een gevestigde naam in Egmond en omstreken. De organisaties hebben elkaar gevonden dankzij hun verbondenheid met Egmond, maar ook doordat zij gezamenlijke maatschappelijke idealen hebben, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid.

Alle afstanden wandelen op beide dagen langs de brouwerij en het proeflokaal en worden aldaar verrast. Ook zal het Fjoertoer-biertje in de hotels, aangesloten bij de Zuiderduingroep, geschonken worden en in meerdere Egmondse horecabedrijven.

"Brouwerij Egmond is blij en trots om de komende jaren verbonden te zijn aan de organisatie van de Fjoertoer. Met het brouwen van een Fjoertoer Blond bieden wij elke editie een uniek bier. Een echt collectorsitem, die een blijvende herinnering biedt aan dit geweldige wandelevenement", aldus Arjan Brammer, Algemeen Directeur van de Brouwerij Egmond.

Uitverkocht

De 8e editie van het wandelevenement brengt een recordaantal wandelaars naar Egmond aan Zee en omgeving. Met maar liefst 15.500 wandelaars is de Fjoertoer traditioneel uitverkocht. Het thema is Fjoertoer Wildlife, in het laatste weekend van november 2022 wordt Egmond aan Zee omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.