ALKMAAR - De Fjoertoer Egmond en Brouwerij Egmond zijn een samenwerking aangegaan en maken ter ere van het wandelevenement een speciaal Fjoertoer-biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Het sprookjesachtige wandelevenement, van organisator Le Champion, vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 november. Voor het eerst wordt er twee dagen gewandeld.

Tom Limmen, eventmanager van de Fjoertoer Egmond is erg blij met deze samenwerking: "Wij vinden het bijzonder leuk dat wij als Egmonds evenement gaan samenwerken met een authentiek Egmonds bedrijf, waarbij we samen een biertje ontwikkelen dat heel goed past bij de sfeer van de Fjoertoer. Wij proberen ons wandelevenement elk jaar te vernieuwen en de deelnemers te verrassen. Daar sluit dit goed bij aan."

Brouwerij Egmond, onder andere bekend van het biologische Sancti Adalberti adbijbier, timmert al enkele jaren flink aan de weg en is net als de Fjoertoer een gevestigde naam in Egmond en omstreken. De organisaties hebben elkaar gevonden dankzij hun verbondenheid met Egmond, maar ook doordat zij gezamenlijke maatschappelijke idealen hebben, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid.

Deelnemers wandelen op beide dagen langs de brouwerij en worden aldaar verrast. Ook zal het Fjoertoer-biertje in de hotels, aangesloten bij de Zuiderduingroep, geschonken worden en in het hart van Egmond op het Pompplein."

De teams van Brouwerij Egmond en de Fjoertoer zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om een mooi Fjoertoer-biertje te ontwerpen. Omdat er een jaartal op het etiket staat, wordt het een echt verzamelitem voor de Fjoertoer-wandelaar. Wij proosten nu al op een leuke samenwerking", aldus Jaimy Tuls, eventmanager van Brouwerij Egmond.

Inschrijven
Inschrijven voor de 8e editie van het wandelevenement is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 15 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Het thema van dit jaar is: Fjoertoer Wildlife. In het laatste weekend van november wordt Egmond aan Zee omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.