ALKMAAR - Filosoof, schrijver en ecosoof Maarten Meester geeft op zaterdag 11 juni een lezing voor de Partij voor de Dieren Alkmaar en Noord-Kennemerland en vertelt met humor en diepgang over de Meester-methode: de makkelijkste manier om te stoppen met milieuvervuilen. De lezing vindt plaats in wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar-Noord en is gratis toegankelijk.

Maarten Meester is ervan overtuigd dat filosofie kan helpen bij de aanpak van grote maatschappelijke problemen. In zijn boek De Meester-methode: de makkelijkste manier om te stoppen met milieuvervuilen legt hij uit hoe je als individu je mondiale voetafdruk verkleint en zonder opoffering bij kunt dragen aan een betere, groenere wereld. Tijdens de lezing licht hij zijn perspectief op milieuproblematiek uitgebreid toe en vertelt hij waar je tegenaan loopt als ‘bovengemiddeld betrokken burger’.

Meester, die al jaren als stand-up filosoof op het podium staat, doet dat met humor en filosofische diepgang. Hij weet op die manier zelfs pessimisten te overtuigen die roepen dat het allemaal geen zin heeft zolang de buurman auto blijft rijden en ze in China steeds meer vlees gaan eten. Reken dus op een interactieve lezing waarbij je volop mee kunt filosoferen.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met en van gedachten te wisselen met de aanwezige werkgroepleden en de gemeenteraadsleden uit Alkmaar.

Locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, Alkmaar

Inloop: 13.45 uur

Aanvang lezing
: 14.00 uur Eindtijd: omstreeks 16.15 uur.

Toegang is gratis. De lezing is vrij toegankelijk, maar het is noodzakelijk een plekje te reserveren via alkmaar@partijvoordedieren.nl