ALKMAAR -Afgelopen donderdag vond de eerste van een reeks Ook mijn plek-meet ups plaats bij Stadsstrand de Kade. De film ‘Ik heb er niet om gevraagd (2022)’ van Alkmaarse filmmaakster Geertje van Vliet werd vertoond. Voor de film begon vulden de woorden van Nina Bakker de gezellige horecagelegenheid, zij schreef speciaal voor de film een spoken word. Bezoekers werden geraakt door de film die gaat over de zoektocht naar het terugvinden van kracht na een ervaring met grensoverschrijdend gedrag en deelden na afloop hun eigen kijk op dit belangrijke onderwerp. Het gesprek werd geleid door Maya Link.

‘Het is mooi om publiekelijk gesprek te leiden met de filmmaker en de toeschouwer over een thema waar toch nog vaak taboe om zit en wat daarom kwetsbaar is om te delen’ vertelt Link.

We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij sociaal-maatschappelijke initiatieven zegt Michelle Oostwouder van Stadsstrand de Kade. ‘Daarom organiseren we bijvoorbeeld ook samen met Kopzorg Sociale Maandag en met Ringers het volleybaltoernooi met sociale partners. We willen een sociale en laagdrempelige plek zijn en toegankelijkheid en ontmoeting bevorderen.’

Ook mijn plek is een impact-campagne waarbij 4 films en 1 foto-expositie van jonge Alkmaarse media-makers door Alkmaar reizen. Alle films worden om de week op donderdagavond vertoond bij Stadsstrand de Kade. Alle meet-ups worden gecombineerd met muziek, spoken word of dans en beginnen om 20:00. De meet-ups zijn gratis toegankelijk.

22 februari: Ik ben niet mijn diagnose van Demi Heukels en Anna Timmer
7 maart: REVERSE van Maque Touray
21 maart: It’s dangerous for us to speak so we dance van Melisa Diktas