ALKMAAR - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de figuranten van Kaeskoppenstad werden voor het eerst sinds twee jaar herenigd. Opgesplitst in twee groepen kwam het eerste deel van de figuranten samen in wijkcentrum Overdie voor de eerste workshopdag van het jaar. De andere figuranten moeten nog even wachten… Voor hen staan er nog twee dagen in mei gepland. Vanaf dat weekend heeft iedereen de benodigde kennis en kunde voor Kaeskoppenstad bemachtigd en kan het historische festival op 4 en 5 juni van start gaan!


Direct na de eerste workshop was het al duidelijk: het enthousiasme van de figuranten in spé is onveranderd hoog gebleven. Onder begeleiding van het workshop-team van Kaeskoppenstad woonden de figuranten, in tegenstelling tot eerdere jaren, maar liefst drie workshops bij. Naast een algemene spelworkshop, was er sinds dit jaar ook ruimte voor een workshop karaktervorming en historisch besef. Gedurende de workshops leerden de figuranten zo de beste manieren om hun rol vorm te geven en de context van de geschiedenis, en daarnaast was er natuurlijk ook tijd om elkaar te leren kennen. Al met al een drukke, maar vooral gezellige en leerzame dag waarbij de Kaeskoppenstad-sfeer weer even goed aanwezig was. Zo kunnen we allemaal bomvol energie uitkijken naar de aankomende editie op 4 en 5 juni!

Nog een paar plekjes

Voor de workshops op 14 en 15 mei zijn nog een aantal plekjes voor enthousiastelingen die zich op 4 en 5 juni willen inzetten voor Kaeskoppenstad. Word je hier enthousiast van? Meld je dan aan via kaeskoppenstad.nl/doe-mee/!

Kaartverkoop gaat bijna live

Hoef je niet zozeer mee te doen met Kaeskoppenstad, maar wil je wel graag komen? Schrijf dan 4 mei 12.00 uur maar vast in je agenda: dan gaat namelijk de kaartverkoop van Kaeskoppenstad 2022 live! Tickets zijn vanaf dan te koop via kaeskoppenstad.nl.