ALKMAAR - Sport Vitaal organiseert vrijdag 8 oktober een Doortrappen fietstocht door Alkmaar. Deelnemers kunnen tussen 9 en 10 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex Oosterhout in Alkmaar. Onderweg wordt even gestopt voor een hapje en drankje. Uiteraard wordt deze dag ook het centrum van Alkmaar aangedaan, wat er op dat moment rustiger bij ligt dan op een 'reguliere' 8 oktober. Deelnemers kunnen zich voor € 5,- p.p. aanmelden via www.alkmaarsport.nl/doortrappen.

De Doortrappen fietstocht door Alkmaar kan zowel op de e-bike als gewone fiets afgelegd worden, waarbij een totale afstand van zo'n 35 kilometer gefietst wordt. De deelnemers ontvangen bij de start een knooppunt route, overzichtskaartje op papier en GPX bestand meekrijgen voor onderweg. De fietstocht vindt verder op eigen gelegenheid plaats. "Veel festiviteiten komen 8 oktober te vervallen en we willen de mensen toch een leuke dag bezorgen. Vanwege het succes van onze eerdere fietstochten was de link snel gelegd om er op deze manier voor iedereen die van fietsen houdt toch een erg gezellige dag van te maken," aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Sport Vitaal.

Doortrappen Alkmaar

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.