ALKMAAR - Festival KUUB zet de beweging in! Het afgelopen jaar heeft de wereld behoorlijk stil gestaan. KUUB wil hier verandering in brengen met ‘KUUB in beweging’; een cultureel festival voor de amateurkunstenaar in Alkmaar en omgeving.

KUUB in Beweging
Tijdens KUUB in Beweging vullen offline en online concepten elkaar aan met een Creatieve Bootcamp, een Kunst Estafette en een coronaproof festival moment op 12 juni. KUUB in Beweging wordt officieel geopend door wethouder Braak.

Creatieve Bootcamp 5 mei t/m 9 mei
Een week waarin je jezelf creatief in beweging zet! Samen met creatieve makers ga je tijdens workshops, zowel online als offline, aan de slag om een tof eindproduct neer te zetten. Het thema beweging komt letterlijk en figuurlijk terug in de workshops door disciplines te combineren, al wandelend kunst te maken of sport en cultuur te verbinden. Tijdens deze bootcamp zullen er in totaal zes workshops plaatsvinden. Enthousiast geworden? Geef je gratis op voor de workshops via www.festivalkuub.nl

Kunst estafettes 9 mei t/m 11 juni
Alle workshops van de Creatieve Bootcamp resulteren in een creatieve uitspatting waar verenigingen, groepen en individuen samen met een coach mee aan de slag gaan tijdens de Kunst Estafettes. De deelnemers voegen hun eigen discipline toe, geven een twist aan een bestaande creatie of gebruiken het als inspiratie om iets nieuws te maken. Vervolgens wordt het stokje opnieuw doorgegeven aan een volgende amateurkunstenaar of organisatie. Deze estafettes bewegen van 9 mei t/m 11 juni door Alkmaar en leiden tot een kunstwerk. Deze kunstwerken worden met het publiek gedeeld tijdens Festival KUUB op 12 juni.

Festivaldag: KUUB in beweging 12 juni
Op 12 juni barst de creatieve beweging los voor het publiek. Alle verzamelde estafettes worden in een explosie van creativiteit getoond. De makers hebben zichzelf op unieke en ludieke manieren in beweging gezet met co-creaties en laten het publiek hier nu van meegenieten. Dit zal plaatsvinden in een combinatie van offline en online performances. Denk hierbij aan een online show met, indien de maatregelen het toelaten, een openluchtshow, routes door de stad, een projectie op een gebouw, etc. Het programma is nog niet bekend, maar zet 12 juni alvast in je agenda voor een wervelwind aan positiviteit, inspiratie en creativiteit.

Blijf up to date via onze socials: @festivalKUUB

Tot KUUBS!