Inwoners van de gemeente Alkmaar lenen evenveel geld als gemiddelde Nederlander

Inwoners van de gemeente Alkmaar lenen evenveel geld als de gemiddelde Nederlander. Gemiddeld leenden inwoners van de gemeente Alkmaar in 2014 2.722 euro, precies evenveel als het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van Nederland Leent naar de leenbehoeftes in Nederland.

Inwoners van de gemeente Alkmaar leenden in 2014 minder dan in 2013. In totaal hadden mensen in Alkmaar in 2014 een totaalbedrag van ruim 293 duizend euro aan leningen open staan. Dat is 0,6% minder dan een jaar eerder.

Geld lenen in de provincie Noord-Holland In de gehele provincie Noord-Holland leenden inwoners in 2014 een totaalbedrag van 7.780.056.573 euro. In vergelijking met de lening van een gemiddelde inwoners van de provincie Noord-Holland, lenen inwoners van de gemeente Alkmaar minder. Provinciaal is het gemiddelde leenbedrag per inwoner namelijk 3.466 euro. Dat is 27% meer dan in Alkmaar.

Nederland Leent: duidelijk over lenen

Geld en zeker geld lenen is nog altijd iets waar mensen niet graag over praten. Toch zijn we allemaal nieuwsgierig naar de financiële situatie van de buren. Nederland Leent deed onderzoek naar geld lenen in Nederland op basis van openbare leendata. Niet alleen werd gekeken naar het aantal leningen in een bepaalde gemeente. Ook het soort leningen dat mensen hebben werd onder de lopen genomen.

Bent u ook benieuwd naar hoeveel en hoe er in uw woonplaats of gemeente wordt geleend? Nederland Leent zette de cijfers voor u op een rijtje. http://nederlandleent.nl/leningen/