ALKMAAR - Vind jij het lastig om met je geld uit te komen? Geef je soms geld uit terwijl je het beter had kunnen sparen? In deze cursus krijg je inzicht in je geldzaken. Wil je leren hoe je jouw administratie op orde krijgt? Doe mee met de cursus 'Voor 't zelfde geld'. De cursus start op donderdag 4 november. De cursus bestaat uit 6 delen en wordt gegeven op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in Wijkcentrum Mare Nostrum.

Wat leer je in deze cursus?
Je ziet wat je aan geld ontvangt en hoeveel je uitgeeft. Je leert een kasboek bijhouden.Je kunt je eigen administratie op orde brengen. Je weet hoe je de post kan opruimen.Je bespaart geld door op aanbiedingen te letten. Elke les is er ook aandacht voor rekenen.

Cursusboek en begeleiding

Het cursusboek 'Voor 't Zelfde Geld' is geschreven in makkelijk Nederlands. De cursus is geschikt voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook voor anderstaligen die het Nederlands mondeling goed beheersen. Vind je het weleens moeilijk om zelf iets uit te rekenen? Geen probleem. De docent kan je helpen. De docent probeert vragen van cursisten zoveel mogelijk te behandelen. De deelnemers leren ook van elkaar.

Aanmelden
Doe mee en meld je aan. Bel naar 072 – 515 66 44. Je krijgt dan een medewerker van de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard aan de lijn. Of ga naar de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis. De cursus wordt gegeven bij Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, 1825 PV in Alkmaar De Mare. Je krijgt les in een groepje van maximaal 6 personen. Deelname is gratis.