ALKMAAR - Op zondag 15 januari landt het fonkelnieuwe festival UPfest in en om de Grote Kerk in Alkmaar. Op UPfest vindt De Grote Brainstorm der Burgemeesters plaats. Een prikkelend en inspirerend gesprek over een duurzaam Alkmaar in 2100 met de burgemeesters uit het verleden, het heden en die van de toekomst. Toegang is gratis.


Heb jij ideeën over de toekomst van Alkmaar? Wat is er nodig voor een ideale wereld in 2100? Kom en doe mee aan De Grote Brainstorm der Burgemeesters!
Een inspirerende en dynamische brainstorm met de burgemeester van toen, die van nu en die uit de toekomst. Samen met jou sparren ze graag over wat leren we van het verleden, welke keuzes ons heden bepalen en welke kansen moeten we pakken voor de toekomst om zo verder te bouwen aan een duurzaam Alkmaar anno 2100.

In de brainstorm schuift de burgemeester van het verleden, Floris van Teylingen, aan. Exact 450 jaar na het Alkmaar Ontzet deelt hij zijn visie op de keuzes die hij toen maakte en de uitwerking daarvan op het Alkmaar van nu. Uit het heden zijn (loco)burgemeester en wethouder duurzaamheid Nicole Mulder, klimaatburgemeester Wiebe van Erkelens en kinderburgemeester Miya Scheltinga te gast. Ook neemt de burgemeester van de toekomst deel aan de brainstorm. De brainstorm wordt begeleid door Bastiaan de Leeuw.

De Grote Brainstorm der Burgemeesters is gratis te bezoeken op 15 januari om 14:00 in de Grote Kerk Alkmaar. Meer informatie op upfest.nl.

Over UPfest
Op zondag 15 januari landt het fonkelnieuwe festival UPfest in en om de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema 'green up your life'.

UPfest is een festival van Els Schipper, DOSS Event Support en Stichting Boven het Maaiveld. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, SDG Nederland, El Kombi Sup, Buurderij Alkmaar, Hart op Groen, Gejut, Filmhuis Alkmaar, Studio Duurzaam Wonen, Museum Broekerveiling en Karavaan en met steun van Gemeente Alkmaar, Victoriefonds 450 jaar Alkmaar Ontzet en de Haëlla Stichting.