ZUIDSCHERMER - Firma Arie Oud & Zn. is een bedrijf dat sinds 1979 tweedehands bouwmaterialen en dakpannen verkoopt. Het is een heus familiebedrijf dat inmiddels overgegaan is naar zoon Arjan Oud en zijn vrouw Franca.


'In de beginjaren hadden we veel sloopwerkzaamheden en later ook asbestverwijdering, maar inmiddels zijn wij gespecialiseerd in de handel van dakpannen. Op ons terrein staan letterlijk ontelbaar veel dakpannen in alle vormen, maten en kleuren. We verkopen aan bouwbedrijven en dakdekkerbedrijven en aan particulieren. Soms heeft iemand maar 1 of 2 dakpannen nodig omdat ze er vanaf gewaaid zijn en de andere keer omdat er een dakkapel is geplaatst. Er worden tegenwoordig heel veel zonnepanelen geplaatst en vaak gaan er dan dakpannen stuk.

In sommige binnensteden is het zelfs verplicht om tweedehands dakpannen te gebruiken omdat het gezichtsbepalend is. Ook het aantal hulpstukken is enorm. Kantpannen, nokvorsten, ontluchtingspannen en ga zo maar door.

Mensen kunnen naar hartenlust struinen tussen de dakpannen, maar Arjan weet ook precies wat er op het terrein aanwezig is. Ook is er, in mindere mate tweedehands balkhout en planken te koop. Het is tenslotte eeuwig zonde als sloopbedrijven al deze materialen naar de stort brengen, terwijl ze nog zeer goed bruikbaar zijn. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich hiervan bewust en kiezen zij ook voor het hergebruik van bouwmaterialen. Er zit meer “leven” en verhaal in een oude balk of deur.

We streven er naar om een overzichtelijk terrein te hebben waar mensen rustig kunnen kijken en rondlopen. Waar alles goed te vinden is en waar ook tijd is voor een “bakkie”. We voelen ons echt Onbetwist de Dakpannenspecialist. U bent van harte welkom om eens bij ons te komen kijken en lekker te struinen'.

Zuidervaart 8
1846 LJ Zuidschermer
Noord Holland
Tel: 072-5044261
info@arie-oud.nl