De gemeente, de politie en het openbaar ministerie trekken ook dit jaar samen op, om snel te kunnen optreden bij verstoringen van de openbare orde op het Pompplein in Egmond aan Zee. Er is een pakket aan veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling op het Pompplein, de inhuur van toezichthouders en afspraken met jongerenwerk en ondernemers over inzet en het melden van overlast.

Tijdelijk cameratoezicht

Van 28 december 2016 tot en met 1 januari 2017 maakt de politie tijdelijk gebruik van cameratoezicht om het Pompplein extra goed in de gaten te kunnen houden. De beelden van de camera’s zijn beschikbaar voor politie en justitie.

Pompplein Egmond aan Zee vuurwerkvrij

Ook dit jaar heeft het college besloten om het Pompplein in Egmond aan Zee tijdens de jaarwisseling tot verboden gebied voor vuurwerk te verklaren. Het verbod op afsteken van vuurwerk geldt op oudejaarsavond vanaf 18.00 tot 02.00 uur. Buiten deze tijden is het altijd al verboden om vuurwerk af te steken.

Situatie verbeteren

Met de maatregelen willen we risico’s voor omwonenden en ondernemers rond het plein voorkomen. Het Pompplein heeft een geschiedenis als het gaat om overlast, voornamelijk tijdens uitgaans- en feestdagen. Politie, gemeente en ondernemers doen er alles aan om de situatie te verbeteren. Het succes van het vuurwerkverbod in vorige jaren is reden om het ook dit jaar in te stellen.