ALKMAAR - Vanaf 9 oktober is in de tentoonstellingsruimte van Kunstuitleen Alkmaar ‘STILL’ te zien met de Alkmaarse fotografen Rick Akkerman en Ed van de Pol.

Rick Akkerman en Ed van de Pol: twee heel verschillende Alkmaarse beroepsfotografen nemen je mee de diepte in. Speciaal voor deze expositie hebben ze vrij werk gemaakt. Rick Akkerman legt met zijn zwart-wit portretten op indringende wijze de Alkmaarder met mondkapje vast. Van Bertje Doperwtje, een kroegeigenaar tot voorbijgangers op straat. Hij vroeg ze terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar van thuis werken, lockdowns, een avondklok en mondkapjes. Een jaar ook waarin ons aanpassingsvermogen sterk op de proef is gesteld. Mooie uitspraak hierbij is die van Lisa Templon: "Ik leerde spreken met mijn ogen".

Ed van de Pol, freelance en clubfotograaf van AZ, toont onder meer de bevreemdende aanblik van een stadion zonder mensen, persconferentie met mondkapje op en de Covid-check bij aanvang van de wedstrijd.

De fotoexpositie STILL is te zien t/m 14 november - in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12 – 17 uur.

MEET & GREET met de fotografen Rick Akkerman en Ed van de Pol is op zaterdag 16 oktober van 15-17 uur. Je bent daarbij van harte welkom.