ALKMAAR - In het Kruithuisje op het Bolwerk exposeren Petra Kruijt (Artep Art) en KMKeramiek.


Schilderkunst en Keramiek gecombineerd in een gezamenlijke expositie.
Petra Kruijt leeft en werkt in de Alkmaarse Spoorbuurt. Zij beschouwt zichzelf als autodidact schilderes. Het vele doen, experimenteren en vooral plezier beleven aan het schilderen, maakt dat zij zich blijft ontwikkelen.

Haar liefde ligt bij het portretschilderen en daarbij beperkt zij zich niet tot één stijl of techniek. Zo maakt zij kleurrijke, uitbundige portretten maar ook realistische werken. Naast portretten schildert zij graag vogels. Vooral de beweging hier weergeven vindt zij een uitdaging.

Zij werkt zowel vrij als in opdracht en geniet daar enorm van!

Ria Onderdelinden vormt samen met Andrea van Eldik en Karin Melchers het KMK-collectief (KMK staat voor Karin Melchers Keramiek). Liefde voor de klei bracht hen samen. Zij werken in het atelier in Heiloo en maken vooral gebruikskeramiek met een kunstzinnige inslag, een combinatie dus van ambacht en kunst. Denk hierbij aan unica van onder andere vazen en schalen. Zij proberen zoveel mogelijk hun glazuren zelf te ontwikkelen.

Ria en Petra kennen elkaar al 35 jaar en zijn al die jaren goede vriendinnen. In de tijd dat ze elkaar leerden kennen waren zij geen van beiden bezig met creativiteit. Pas de laatste jaren zijn de dames beiden op hun eigen gebied gaan creëren. En dan is het gemakkelijk elkaar te vinden en hier ontstond het idee om samen te exposeren.

Deze expositie is te bezichtigen van 4 tot en met 31 juli in Het Kruithuisje.

De man van Ria, Fred van Lienen, verzorgt de opening op zaterdag 4 juli 15:00.