DE RIJP - Ze is ladyspeaker op de Kaasmarkt, (jazz)zangeres én kunstenaar: Ingrid Kruyssen. Dit multitalent exposeert de weekeinden van de maand november schilderijen en keramiek in Museum Jan Boon in De Rijp. Een deel van de ruimte stelt ze beschikbaar aan Fleur Kotten (22), die driedimensionale houtsculpturen tentoonstelt. De feestelijke opening is zondag 6 november om 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur bespeelt beiaardier Christiaan Winter speciaal ter gelegenheid van de expositie het carillon.

Ingrid Kruyssen maakt graag handen en erotisch keramiek; torso's die ontstaan met model of foto maar meestal uit het hoofd. Ook toont ze ander werk. Haar schilderijen gaan vaak over vrouwen, bloemenvazen, naakten en onderwerpen uit de natuur.

Fleur Kotten heeft de Kunstacademie in Amsterdam afgerond, waar zij cum laude slaagde in 2022. Zij mag zich inmiddels, op de zeer jonge leeftijd van 22, ook docent Beeldende Kunst en Vormgeving noemen en geeft les in Kunstgeschiedenis op een middelbare school in Hoorn.

De tentoonstelling is van 5 tot en met 27 november elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.