ALKMAAR - Nederland heeft een kolossale woningbouwopgave, en als we het buitengebied open willen houden moeten we de steden verdichten. Dit leidt steeds meer tot hoogbouw. Is dat echt onvermijdelijk of is het vooral manifestatiedrang? En hoe kan hoogbouw leiden tot een goede kwaliteit van de directe en de wijdere omgeving?

Komt het zien op een expositie van 10 recente hoogbouwprojecten in Noord-Holland van de architectenbureaus BBHD, Boparai, Breddels, DOK, FARO, Geo, Heeren 5, Rietvink, Roy Gelders en VMX, en debatteer mee.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 6 september om 20.00 uur in de Pleinzaal van TAQA Theater de Vest.

  • Inloop: 19.30, aanvang 20.00 uur
  • Discussie: Met architecten en het publiek over het thema ‘hoogbouw als vorm van verdichting’ aan de hand van een aantal stellingen -
  • Opening: Van de tentoonstelling door wethouder Christian Braak
  • De toegang is vrij

De expositie 'HOOGBOUW ALS VORM VAN VERDICHTING' is te zien van vrijdag 7 september t /m zondag 2 oktober op de 1ste verdieping van TAQA Theater De Vest. Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur en bij voorstellingen ook zondagmiddag en ’s avonds.

De expositie is een gezamenlijke productie van het AIA (Architectuur Informatiecentrum Alkmaar) en de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, netwerk Noord-Holland Regionaal)