ALKMAAR - In het Kruithuisje op het Bolwerk exposeert Hans van Aartsen zijn tekeningen en schilderijen.

Nadat Hans (1949) lang actief was in de fotografie, wat resulteerde in 3 solo-exposities (Istanbul, Naarden en Wenen), heeft hij zijn camera's en lenzen een jaar of 20 geleden ingeruild voor penselen en verf. Sindsdien volgde hij vele workshops en korte cursussen, o.a. bij Leo Musch, Ben Lustenhouwer, Pauline Bakker en de Wackers Academie in Amsterdam.

Hij is actief lid van de Teken- en Schildersvereniging Tintoretto in Heiloo, waar hij wekelijks een portrettekening of -schilderij maakt van een daar aanwezig model. De laatste drie jaar heeft hij les van de bekende Alkmaarse beeldend kunstenaar Rob Houdijk. Samen met de andere daar studerende schilders exposeerde hij het eerste kwartaal van 2018 in Galerie De Buitenkans in Heiloo.

Hij werkt in de meeste media met uitzondering van pastel en zijn werk varieert tussen realisme en impressionisme. Zijn voorkeur gaat uit naar portret, model, stadsgezicht en landschap.Een expositie van door hem gemaakte portretten is te bezichtigen gedurende de hele maand augustus 2020.