DE RIJP - In Museum Jan Boon is zaterdag 1 oktober om 15.00 uur de feestelijke opening van de expositie van Eddy Saraber uit De Rijp. Onder de titel ‘Dieren en andere mensen’ stelt hij zijn foto’s tentoon. De opening wordt verricht door Laurien Saraber, directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en dochter van Eddy. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Eddy Saraber kreeg na zijn pensionering als leraar Nederlands wat meer tijd voor zijn hobby’s. Waaronder poëzie en fotografie. Hij bewandelt daarbij vooral klassieke paden. Met een ouderwetse voorkeur voor poëzie met rijm en voor kleur en lijn in foto’s. Hij fotografeert graag in dierentuinen en vogelparken. Hij wordt vooral gefascineerd door de overeenkomsten tussen menselijk en dierlijk gedrag en voorkomen. Wie niet? Dat afbeelden in mooie foto’s met weinig bewerking is een hobby.

De tentoonstelling is van 1 tot en met 30 oktober elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.