DE RIJP - ‘Mijn weidse land, hier kan ik ademen’ is de titel van de expositie in Museum Jan Boon in De Rijp in de maand september 2023. Astrid Hakkert uit De Rijp toont geschilderde impressies van de Eilandspolder en de Beemster.


Astrid Hakkert (1966 Den Helder) uit De Rijp is grafisch ontwerper en illustrator. Ze volgde de kunstacademie Constantijn Huijgens in Kampen. De laatste jaren heeft ze zich ontwikkeld tot een landschapsschilder met een eigen expressieve abstracte stijl. Het gebied waarin ze woont en werkt, de Eilandspolder en de Beemster, is een grote inspiratiebron.

‘Mijn omgeving is van alle kanten zichtbaar, niets is verborgen. Het weidse gevoel is constant aanwezig waardoor je voelt dat je kan ademen. Onder een vaak schoongewaaide knalblauwe hemel waar de witte, grijze en paarse wolken alom aanwezig zijn. Als het hard waait, beweegt het landschap mee; het riet buigt, het water golft, het gras wuift. Blaadjes, zand, steentjes, rietstengels zijn vrij, ze kunnen alle kanten op. Ik hoef niet na te denken over verhoudingen want ze zijn overal goed, de polder heeft zijn eigen beeldtaal, ik laat mijn interpretatie hiervan zien in mijn schilderwerken.’

De expositie is van 2 tot en met 30 september -elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur- te bezoeken. Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.