ALKMAAR - Frans van Vuuren is geboren en getogen Amsterdammer (1950) en was vóór zijn pensionering werkzaam als docent in Amsterdam. Al op jonge leeftijd legde hij met een eenvoudig fototoestel van alles vast. Vooral de natuur inspireerde hem daarbij. Deze passie is nooit verdwenen. Tijdens wandelingen in binnen- en buitenland blijft hij gefascineerd door met name landschappen. De door hem vastgelegde landschappen verwerkt hij in zijn doeken, daarbij geïnspireerd door o.a. de Duitse expressionisten van die Brücke, de schilders van het Groninger collectief De Ploeg en de schilders van de Bergense school. Frans is autodidact en werkt voornamelijk met acrylverf. Nog regelmatig ontdekt hij “nieuwe” schilders die hem steeds weer inspireren. “Vorm en Kleur” in alle eenvoud dáár gaat het om!

Onder het motto “No cure no pay” werkt hij ook in opdracht.

Sinds 2020 maakt hij ook kleurrijke prenten. Een aantal van zijn schilderijen is verkrijgbaar als Giclee (kunstdruk) op A3 en A4 formaat in een oplage van maximaal 15 stuks.

Inmiddels is een flink aantal werken gekocht door particulieren en zijn twee van zijn werken aangekocht door de gemeente Diemen. Alle schilderijen worden geleverd in een houten baklijst tenzij anders wordt vermeld.

Een overzicht van zijn werk is te zien op www.fransvanvuuren.nl