ALKMAAR - Nu veel geplande voorstellingen en concerten in De Vest geen doorgang kunnen vinden wordt er nagedacht over alternatieven om het theaterpubliek toch te blijven voorzien van mooie producties. Zo wordt een registratie van het Jazz Café met zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema, dat gepland stond op 1 februari, exclusief online uitgezonden. Het jazzconcert is geregistreerd door de Alkmaarse filmmaker Frits de Beer en t/m 31 januari gratis te bekijken via www.taqatheaterdevest.nl.

Over Anna Serierse en Gijs Idema Jazzzangeres
Anna Serierse (1993) slaagde in 2017 summa cum laude voor haar bachelor aan het conservatorium, richting jazz. Gijs Idema (1996) verhuisde na het behalen van het conservatorium naar New York om zijn master te halen. Hij won o.a. het Prinses Christina Jazz Concours (2014), het Leidse Jazz Award (2016), de Expression of Art Award (2017) en de Keep an Eye Records (2019). Anna en Gijs ontmoetten elkaar op het conservatorium. Idema vormde daarna samen met tenorsaxofonist Gideon Tazelaar, bassist Cas Jiskoot en drummer Tim Hennekes het Anna Serierse Quartet. De leden treden samen op in verschillende bezettingen. Met Gijs Idema maakt Anna arrangementen voor standards en Braziliaanse muziek. Tijdens het concert worden standards gespeeld van o.a. George Gershwin, Billy Strayhorn, Duke Ellington en Jerome Kern.

Over het Jazz Café
Voor de serie Jazz Cafés in TAQA Theater De Vest verandert de Kleine Zaal in een intieme jazzclub. Je kunt er luisteren naar een afwisselende line-up met (intern) nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. De artiesten worden begeleid door de initiatiefnemers van het Jazz Café: Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas).
De registratie van het Jazzcafé is gratis te bekijken. Wie toch een donatie wil doen om de voorstellingen en concerten in TAQA Theater De Vest mogelijk te blijven maken kan via www.theaterdevest.nl/donatie een geldbedrag overmaken.