ALKMAAR - Zaterdag is trainer/coach van Beentjes Judo Sport gehuldigd tot coach van het jaar.

Tijdens de Budo dag, die werd bezocht door ruim 800 judoka's uit heel Nederland, werd de huldiging verricht door Marhinde Verkerk. Deze oud wedstrijd judoka won naast 2x zilver en een keer brons op het WK, het goud op het WK in 2009.

Ze werd speciaal gehuldigd voor haar verrichtingen in 2019. In Corona tijd werden er nog veel evenementen georganiseerd en heeft Eveline een boek geschreven "handboek voor judo leraren" . En na de eerste Corona periode ontvingen alle judoka's een eigen gemaakt judo kwartet. Na de tweede Corona periode ontvingen alle judoka's een t-shirt. In 2021 is de judoclub ook nog eens uitgeroepen tot club van het jaar van de gemeente Alkmaar en werden ze 4e van Noord Holland.

De prijs, een schitterende schaal, kon niet eerder overhandigd worden ivm Covid 19.

Maar zelf ziet ze het als een blijk van waardering voor 40 jaar coachen en lesgeven. "Ik hoor regelmatig ouders tegen mij zeggen dat hun kinderen het zo naar hun zin hebben en groeien in hun ontwikkeling en dat vind ik fantastisch om te horen. Maar het is ook heel speciaal dat de Judo Bond Nederland nu zo hun waardering uitspreekt."

Met 30 judoka's vertrok het Beentjes Judo Sport team al vroeg in de morgen in een grote bus richting Papendal. Na de huldiging hebben de kinderen de hele dag op de mat gestaan en aan het einde van de dag was er een "meet en greet" met Marhinde Verkerk, Roy Meijer en de wereld kampioen van vorig jaar Noel van het End. Met hun mochten ze op de foto en konden ze een handtekening krijgen.

Een fantastische judo dag voor iedereen!