ALKMAAR - Cultuur is een ultieme uitingsvorm van wat Europeanen in de loop van de tijd heeft verbonden. Veel vormen van onder andere muziek, theater, boeken, mode en bouwkunst zijn typisch voor Europa. In haar lezing op zondag 10 april in de bibliotheek in Alkmaar gaat drs. Liane Vissers van ’t Hof nader in op het thema ‘Vrije vrouwen’; de positie van vrouwen, burgerschap en empowerment van vrouwen. En welke mensen in politiek en cultuur hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld? Welke (Europese) waarden en rechten spelen hier?

Europa
Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Europa Actueel: ontwikkelingen in Europa nader toegelicht
Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft krijgt door de lezingenserie Europa Actueel de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken die spelen in de Europese Unie. Wat is bijvoorbeeld de digitale toekomst van Europa of hoe zit het met de positie van vrouwen in de EU? Wat zijn de verschillen tussen Noord- en Zuid-Europa op het gebied van migratie? De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Neios
Deze lezing is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Neios. Dit is het Netwerk voor Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving, bestaande uit educatieve dienstverleners. In deze tijd zijn we getuige van veel ontwikkelingen en uitdagingen in Europa en in de wereld. Neios besteedt met diverse activiteiten aandacht aan belangrijke aspecten van deze Europese en internationale ontwikkelingen.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op zondag 10 april van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via info@neios.nl.